ACOSU el nostre dia a dia

L’Ocell de Foc dona suport gratuït a joves amb malestar emocional

12 municipis del Baix Llobregat formen part del tercer nucli a la comarca del pla Ocell de Foc, una iniciativa del programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya que dona suport gratuït als joves amb malestar emocional. Els joves que tinguin algun problema de salut mental rebran suport especialitzat, i es faran desenes d’activitats fins al 2025.

Gràcies a aquesta tercera iniciativa que aplica el pla finançat pel govern català, els joves de 16 a 30 anys podran rebre suport de forma totalment gratuïta en un nou punt: el carrer Jacint Verdaguer, 100, de Molins de Rei (seu de La Casa Urbana, l’entitat guia de l’ @ocelldefoc_culturabaix ). En aquest punt de trobada els acolliran i els ajudaran. Ja sigui un malestar emocional, o bé problemes de salut mental, tindran algú que els escoltarà i els ajudarà a superar-ho. Aquest no seria precisament el primer lloc en què es pensaria per anar si un jove té algun problema d’aquest tipus, però aquesta és precisament la gràcia del pla @ocelldefoc_culturabaix : acostar-se el màxim possible als joves, arribant-hi de formes que no serien possibles d’una altra manera.

L’existència d’un espai com a punt de trobada de la salut mental és només la punta de l’iceberg d’un ambiciós programa d’activitats que han preparat fins al 2025. L’ @ocelldefoc_culturabaix organitzarà tot tipus d’activitats per promoure la salut mental des d’àmbits molt diversos. Som diferents entitats les què participem en aquest projecte tan necessari i al mateix temps inclusiu.

S’organitzen activitats que arriben a molta gent i de diferents àmbits. Aquesta generalització i diversificació enriqueix molt més el projecte. La nostra entitat, ACOSU, que treballa dia a dia per a les persones amb diversitat funcional, aporta el seu gra de sorra i al mateix temps es veu acollida en aquest projecte.

Punt de trobada:

ASSOCIACIÓ LA CASA URBANA

C/ Jacint Verdaguer, 100

08750 MOLINS DE REI- BARCELONA

Xarxes socials:

Instagram @ocelldefoc_culturabaix