Trajectoria

 

L’any 1967, un grup de pares va decidir crear i obrir l’escola alba a Molins de Rei, en part, obligats per una manca important de recursos dedicats als seus fills. Va ser el començament d’un llarg i intens camí en la formació de la nostra entitat, A.C.O.S.U.
L’escola, que en un principi, només tenia 8 alumnes , va anar creixent en unes instalacions que aparentaven un castell al carrer Jacint Verdaguer de molins de rei.
Amb el pas dels anys, totes les persones que s’apropaven als 21 anys, tenien la necessitat d’un altre recurs i l’entitat va obrir el seu primer taller ocupacional per donar cabuda i servei a aquest canvi evolutiu.
L’entitat va fer un altre pas molt important oferint llars habitatges a aquells usuaris que els necessitaven i que les seves famílies i tutors així ho solicitaven . L’any 82 es va inagurar la primera vivenda i a dia d’avui son tres llars assistides i supervisades per profesionals les que tenim a molins de rei.
Entitats bancàries, l’ajuntament de molins de rei i una de les families fundadores de A.C.O.S.U., molt compremesa en la nostra tasca, van colaborar en aquest projecte.
Paralel ·lament s’ inaguren els tallers ocupacionals amb transport propi i cuina pròpia, creixent a poc a poc fins arribar als 180 usuaris als tallers i 36 usuaris a les llars, sent una de les entitats referents en el Baix Llobregat.