ACOSU el nostre dia a dia

NOUS HABITATGES

Arrel de la Concertació de les places de l´Entitat ACOSU al 2015 amb la Generalitat i el canvi de normativa al respecte dels espais en les llars – residències, els Habitatges Alba, situats al Carrer Rafael de Casanova i Avinguda de València de Molins de Rei,  no podien continuar funcionant degut a que necessitaven complir la nova normativa al respecte i tampoc podíem fer reformes i millores sense haver de perdre places d’usuaris i educadors. Aquest juliol de 2019, després de més d´un any d´obres i reformes, hem pogut anar a viure a les dues noves llars-residències situades al carrer Esperanto, 5. Concretament a l´edifici sòcio-sanitari Josep Maria Salas i Peiró. Edifici que abans era l´antic CAP de Molins i que , gràcies a l´Ajuntament de Molins de Rei,  ens ha cedit en ús i per a 20 anys consecutius, part de les dues plantes, concretament les que formaven les consultes i les sales d´espera.  Actualment s´han convertit cada planta en una llar – residència de 12 usuaris-àries, fent un total de 24 usuaris-àries, que abans vivien a les llars que hi havia al carrer Rafael de Casanova i Avinguda Valencia de la mateixa població.

Cada una de les dues llars, està formada per una gran sala menjador, una cuina, tres banys complerts, un d´ells adaptat, cinc habitacions dobles (una d´elles adaptada), i dos habitacions individuals, així com un despatx de gestió de l´equip educatiu. Les dues llars – residències estan formades per 24 usuaris-àries i 10 educadors i educadores.

Les millores han estat considerables, en quan a espai intern, lluminositat, proximitat al centre i als serveis esportius (piscina i poliesportiu), així com la proximitat al servei del Taller Alba, entre d´altres.

Estem molt contents del canvi fet i l´adaptació a la nova llar ha estat bona, tot i que ens hem hagut d´adaptar en algunes tasques, però tot i això encara continuem “baixant al poble” com diem col·loquialment a la nova vila, per no deixar de trobar-nos als nostres amics, la cafeteria habitual i per fer les petites compres que necessitem.